Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yıldönümü

“Dönemin en çetin şartları karşısında imkansızın başarıldığı, Türk tarihinde askeri ve siyasi bir başarı olmanın ötesinde, bir milletin inanç, cesaret ve azmiyle ortaya koyduğu destansı ve kutsal mücadelesinin tarihidir 18 Mart 1915. Çanakkale Zaferi tarihte benzeri görülmemiş bir destandır. Milletimizin binlerce şehit ve nesiller feda ederek kazandığı Çanakkale Savaşları dünya tarihinin akışını değiştirmiş, yok edilmek istenilen milletimizin tarih sahnesinde yerini koruyacağını ve Çanakkale’nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

Milli mücadele ateşinin yanmaya başladığı Çanakkale Zaferiyle Milletimiz; vatan sevgisini, cesaretini, azim ve kahramanlığını ortaya koymuştur. Çanakkale’de gösterilen irade ve sonucunda ortaya çıkan ortak ruh Türk Milletinin daha sonra tekrar karşılaşacağı bir diğer ölüm kalım mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nda göstereceği başarıların da başlangıcı olmuştur.

Çanakkale Zaferi, Millet olarak aramızdaki anlaşmazlıkları ortadan kaldırıp bir ve beraber olduğumuz takdirde muasır medeniyetlerin ötesine geçme idealine ulaşacağımızı gösteren bir nişandır. Bize düşen görev, bize emanet edilen bu topraklarda birlik ve beraberliğimizi korumak, çok çalışarak ve üreterek daha güçlü bir Türkiye inşa etmektir.

Bu şuurla, aziz şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak ülkemizi geleceğe güç ve kararlılıkla taşıyacağımıza inanıyor, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Halil İbrahim AKTEPE

Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası