ARAŞTIRMA VE PROJE TASLAKLARI TANITIMI

EMİRDAĞ ARAŞTIRMA SONUÇLARI VE PROJE TASLAKLARI TANITILDI

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından yürütülen, Emirdağ Belediyesi ,Emirdağ Kaymakamlığı ve Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nın paydaşı olduğu proje çalışmaları tamamlanmış olup Emirdağ Kültür ve Sanat Merkezi’nde 16 Şubat 2018 Cuma günü düzenlenen bir program ile tanıtıldı. Etkinliğin sunumunu Emirdağ Kent Konseyi Başkanı ve Odamız Meclis Kurulu Başkanı Ahmet YİĞİTER yaparken, Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili görsellerin paylaşılmasıyla program başladı. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Aktepe ve Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın’ın yaptıkları protokol konuşmalarının ardından proje tanıtımına geçildi. Yerel Gelişme Bağlamında Emirdağ İlçesinin Kültürel-Sosyolojik Değişim Süreçleri; Sosyo-ekonomik Gelişim Düzeyi Değişimlerinin Tespiti ve Göç İlişkisine dair (1950-2014) projelerin sunumları gerçekleştirildi. Proje Çalışanları: Prof. Dr. Özcan DAĞDEMİR (İktisat Bölüm Başkanı) Prof.Dr. Zeki KARTAL ,Yrd. Doç. Dr. Rukiye TINAS (Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı)Yrd. Doç. Dr. Hüseyin GÜRBÜZ (İşletme Bölümü Öğretim Üyesi) projenin yapılış evreleri ve sonuçları üzerinde değerlendirmeler yaptılar. Etkinliğin ikinci oturumunda; Ahmet Urfalı ile Doç. Dr. Murat KARACASU tarafından, Emir Baba Projesi-Emirdağ Yaylaları, Çatallı Köy Şehitliği ve Emirdağ Şehitler Abidesi’nin taslak halinde olan projeleri konusunda görsel ve teknik bilgiler sunuldu. Düzenlenen programa ilçemizdeki siyasi partilerin ilçe başkanları,sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılırken,programı sunan akademisyenlere çeşitli hediyeler ve plaketlerin verilmesinin ardından program son buldu.